
În zona de sud a țării a început deja recoltatul grâului, iar fermierii deja se gândesc ce să aleagă pentru sezonul următor. Ca să le ușurăm munca, vă prezentăm mai jos câteva date tehnice despre soiul RUBISKO, un soi de grâu de toamnă aristat semitimpuriu.
ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat; talia plantelor mică-medie;
- alungirea paiului: timpurie; capacitatea de înfrățire foarte ridicată;
- înflorire semi timpurie apariția spicului: timpurie;
- rezistență la ger: foarte puțin sensibil; rezistență la cădere: foarte bună;
- sensibil la clortoluron;
- boabe de duritate medie-tare;
TOLERANȚĂ LA BOLI
- făinare (Erysiphe graminis): rezistent;
- rugină galbenă (Puccinia striiformis): rezistent; rugină brună (Puccinia recondita): foarte rezistent;
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent;
- septorioză (Septoria tritici): rezistent;
- helmintosporioză (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent;
- ochi de pasăre (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil;
INDICI DE CALITATE
- conținut de proteină: 11-13%;
- energie: 120-175;
- segment de panificație: calitate ridicată;
- potențial de producție ridicat;
RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE
- zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România;
- densitatea optimă: 300-370 boabe germinabile/mp;
Pentru mai multe informații, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau să rămâneți conectați la întreagă ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https:: https://aplicatia.alcedo.ro/