MADR pregătește un set de măsuri pentru despăgubirea producătorilor care activează în agricultură și au fost afectați de criza sanitară

cotidianul agricol, apia, fermieri

„Pentru ajutoarele de stat în contextul evoluţiei pandemiei Covid – şi acolo am pregătit acte normative, atât ordonanţe de urgenţă, cât şi hotărâri de guvern pentru unele specii, în aşa fel încât toţi cei care activează în agricultură şi industrie alimentară să fie impactaţi de aceste forme de sprijin. Avem separat schema de sprijin pentru ovine şi caprine, pentru porcine, pentru păsări, pentru bovinele de lapte şi carne, dar şi pentru sectorul apicol. Amănunte pentru toate aceste scheme o să le dăm în săptămânile următoare când vor fi afişate şi pe site-ul ministerului”, a spus ministerul agriculturii Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a ținut să mai precizeze că, în 2021, va demara construirea a 8 centre de depozitare regionale ce vor fi conectate cu toate celelalte centre de colectare din țară, dar și cu cele ce sunt în plan de a fi realizate.

„În acest fel, vom realiza o rețea de colectare și distribuție de produse agroalimentare”, a mai adăugat ministrul Agriculturii.