SCAPA de ambalaje!

SCAPA – Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM este un mecanism de colectare, transport și valorificare a deșeurilor de ambalaje din plastic, metal și hârtie provenite de la produsele de protecția plantelor (PPP) importate sau produse în România de către companiile care susțin sistemul. Începând cu anul 2008, campania de colectare a ambalajelor din Plastic / Metal / Hârtie provenite de la PPP se desfășoară la nivel national sub sloganul „SCAPA de ambalaje!”.

oate serviciile de colectare prin SCAPA sunt gratuite atât pentru fermieri cât și pentru distribuitorii produselor, cu respectarea strictă a Condițiilor de preluare ale sistemului. Implementarea SCAPA este organizata și susținută financiar în mod integral de către companiile membre AIPROM și companiile participante la sistem.

Preluarea ambalajelor este realizată prin intermediul operatorului Ecorec Recycling, furnizorul serviciilor de inspecție, transport și valorificare a ambalajelor, cu participarea importanta a companiilor distribuitoare selectate în calitate de Centre de Colectare. SCAPA raspunde în cel mai eficient mod cerințelor fermierilor care își propun să aplice bunele practici agricole și să respecte reglementările de protecție a mediului, și ajută comercianții să-și respecte obligațiile legale. Verifică programul de colectare SCAPA pentru județul tău!