”Schooltor de fermieri” – un program FAPPR de susținere a proiectelor educaționale în agricultură 

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR) își reafirmă angajamentul pentru susținerea și dezvoltarea învățământului dual, contribuind activ la formarea și pregătirea viitoarei generații de profesioniști în domeniul agricol din România.

S-a născut astfel programul ”Schooltor de fermieri” – un proiect amplu, pe termen lung,  în cadrul caruia vom susține proiecte educationale în agricultură și vom modela, spre performanță, tinerii din agricultură.

În relația cu școlile de profil din județele Ialomița, Iași, Vrancea și Constanța, fermierii noștri și-au unit eforturile în vederea înlesnirii accesului elevilor la practica în domeniu și a asigurării unei educații de calitate, aliniate la cerințele pieței muncii.

Parteneriatul solid dintre fermierii Forumului APPR și elevii care și-au trasat viitorul profesional în agricultură reprezintă un pilon fundamental în promovarea noilor dinamici ale educației.

În acest context, Forumul APPR a inițiat un amplu proces de traducere și de adaptare a celui mai apreciat manual tehnic din Uniunea Europeană – Fachkunde Land-und Baumaschinentechnik, un studiu reper pentru școlile profesionale în sistem dual din Germania, Austria și Elveția. Manualul reprezintă un instrument esențial pentru elevii, profesorii și formatorii implicați în acest domeniu, care în acest moment au ca suport de studiu cursuri învechite, neactualizate cu evoluția tehnologiei și științei în domeniu.

Pe lângă obiectivul fundamental de a integra lucrarea în programele de învățământ dual agricol din țară, organizația noastră își propune ca, în viitorul apropiat, să faciliteze acumularea de cunoștințe și competențe pentru ca elevii să atingă rezultate înalte într-un domeniu modern, competitiv și conectat la cele mai înalte tehnologii ale momentului.

Aproximativ 600 de elevi din mai multe județe vor deveni beneficiari ai acestui suport tehnic absolut necesar unei noi generații de lucrători profesioniști în agricultură.

Forumul APPR se angajează să susțină și să încurajeze inovația în educație prin intermediul acestui manual care reprezintă o veritabilă osmoză a celor mai bune practici și cunoștințe în domeniul agricol, care se vor reflecta, în mod cert, atât în sălile de clasă cât și pe câmpurile de practică din întreaga țară.

Educația contează. Iar noi contăm pe noua generație de agricultori, pentru a păși, cu încredere, spre agricultura de mâine.

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România este o structură profesională federativă formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. Forumul APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România afiliate.