Semănătorile pneumatice Poettinger TERRASEM pentru semănat direct în miriște acum cu lățimi de lucru de 8 și 9 metri

Este bine știut faptul că Pöttinger produce semănători eficiente și cu randament ridicat.

Există mulți factori de care depinde procesul de semănare: timpul optim de semănare care depinde de tipul de plantă, timpul însorit și temperatura aerului și solului. Aceste ferestre de timp dependente de vreme devin din ce în ce mai scurte, așa că utilizarea eficientă a timpului țin de folosirea utilajelor agricole de mare capacitate și putere. Noile modele de semănători pneumatice TERRASEM de la Pöttinger, V 8000 și V 9000, garantează acest lucru.

O nouă generație de semănători Terrasem

Noile modele de semănători purtate sunt acum disponibile și cu lățimi de lucru de 8 și 9 metri și pot fi configurate pe bază de comandă pentru a face față tuturor condițiilor specifice locului. Datorită grapei cu discuri ca instrument principal de prelucrare a solului, semănătorile Terrasem sunt ideale pentru semănat în mulci și sunt disponibile cu discuri ondulate, WAVE DISC, ca opțiune pentru afânarea solului la suprafață. Versiunea CLASIC fără instrumente de prelucrare a solului este impresionant de lină pe teren deja pregătit. Realizează o semănare precisă chiar dacă au lățime și viteză mare de lucru.

Operare convenabilă în linie dreaptă

A fost realizată o nouă configurație a tuturor uneltelor de prelucrare a solului pentru a se asigura că mașina funcționează eficient și 100% în linie dreaptă. Grapa cu discuri, precum și brăzdarele pentru îngrășământ (pentru modelele D Z) și brăzdarele DUAL DISC sunt montate în formă de X. Nu este necesar să fie unse organele de prelucrare a solului deoarece acestea sunt montate pe rulmenți.

Dozare cu cea mai mare precizie

Sistemele de dozare sunt proiectate pentru cea mai mare precizie posibilă și asigură utilizarea exactă a cantității potrivite pentru orice tip de semințe avut. TERRASEM V 8000 D și TERRASEM V 9000 D sunt echipate standard cu două sisteme de dozare și au o capacitate a buncărului de semințe de 5.600 de litri. Sunt posibile rate de semănare de la 1,5 kg până la 420 kg cu viteză de lucru de 12 km/h. Debitul de semințe poate fi reglat cu ușurință din interiorul tractorului.

Opțiuni multiple de semănare

Aceste semănători se pot utiliza pentru semănare simplă, dublă sau mixtă asigurând răsărire uniform a plantelor. Sunt optimizate pentru a fi folosite și în condiții specifice și rotații de culturi, fiind posibilă aplicarea:

• doar a semințelor,

• a semințelor cu îngrășământ,

• a două amestecuri diferite de semințe,

• componentelor suplimentare, cum ar fi microgranule sau o recoltă însoțitoare folosind modelele TERRASEM Z cu caracteristica FERTILIZER.

De asemenea, Pöttinger își dovedește expertiza în digitalizare cu noile modele de semănători pneumatice Terrasem făcându-le compatibile cu Agrirouter, platforma universală de schimb de date indiferent de marca utilajelor.

Te-am convins să descoperi concret cum îți poate optimiza și eficientiza activitatea din ferma ta o asemenea semănătoarea? Atunci contactează reprezentantul de vânzâri NHR Agropartners din zona ta accesând link-ul https://nhr.ro/contact/.