Semințele de dovleac bogate în nutrienți valoroși!

Healthy pumpkin seeds spill from a round wooden bowl surrounded by autumn leaves, nuts, gourds and a tiny pumpkin

Consumul unei cantități mici de semințe de dovleac poate oferi organismului uman,  o cantitate substanțială de grăsimi sănătoase, magneziu și zinc. Din acest motiv, semințele de dovleac au fost asociate cu mai multe beneficii pentru sănătate, precum îmbunătățirea sănătății inimii, a sănătății prostatei și chiar protecția împotriva anumitor forme de cancer.

Bogate în antioxidanți

Semințele de dovleac conțin antioxidanți precum carotenoizii și vitamina E (4, 5, 6), care pot ajuta la protejarea împotriva bolilor și la reducerea inflamației, prin protejara celulelor de radicalii liberi nocivi.

Combate diferite tipuri de cancer

Dietele bogate în semințe de dovleac au fost asociate cu niveluri mai scăzute de cancer de stomac, sân, plămâni, prostate și de colon.

Studii suplimentare cu tuburi de testare au constatat că un supliment care conține semințe de dovleac a avut potențialul de a încetini creșterea celulelor cancerului de prostată.

Bogate în magneziu

Semințele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse naturale de magneziu. Acest lucru este important, deoarece deficitul de magneziu este un sindrom al zilelor noastre. Magneziul este necesar pentru mai mult de 600 de reacții chimice în organism.

Pot îmbunătăți sănătatea inimii

Semințele de dovleac sunt o sursă bună de antioxidanți, magneziu, zinc și acizi grași, toate acestea ajută la menținerea sănătății inimii.

Studiile la animale au arătat, de asemenea, că uleiul din semințe de dovleac poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale și a nivelului ridicat de colesterol. Acestea sunt doi factori de risc importanți pentru bolile cardiace.

Bogate în fibră

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fibre dietetice. În plus, dietele bogate în fibre au fost asociate cu un risc redus de boli de inimă, diabet zaharat de tip 2 și obezitate.