Sfaturi iscusite pentru o tehnologie corectă la floarea soarelui!

România este cel mai mare producător de floarea soarelui din Uniunea Europeană. Cum au reușit fermierii români să aibă producții ridicate și de calitate, în condițiile meteorologice din ultimii ani? Simplu, au luat decizii iscusite!

Au ales hibrizi cu genetică de ultimă generație, cărora le-au asigurat o tehnologie adecvată, cu produse de protecția plantelor de foarte bună calitate. Dar să le luăm pe rând! Primul pas pentru a avea o producție ridicată și de calitate este tratamentul seminței, care se poate face cu insecticidul LANGIS, împreună cu fertilizantul MICROFERT U.

Imediat ce plantă a răsărit, o putem proteja de atacul dăunătorilor cu insecticidul FASTER DELTA, aplicat împreună cu un adjuvant. Și pentru că am vorbit de insecticide, tot în portofoliul de PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO găsiți și un insecticid biologic, DIPEL DF.

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale în preemergenta puteți aplica erbicidele TENDER și SILBA, iar după răsărirea plantei de cultură se pot aplica erbicidele LISTEGO și LISTEGO PLUS, dar numai la hibrizii rezistenți la imazamox.

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene în postemergenta, puteți aplica unul din erbicidele LEOPARD 5 EC, MATADOR MAX sau RANGO, în funcție de spectrul de buruieni care trebuie combătute. Pentru combaterea bolilor, în funcție de problemele care apar în cultura, puteți alege unul din fungicidele iscusite COMET, MIRADOR XTRA și TOPGUARD 25 SC.

Dar pentru a beneficia de o eficacitate ridicată a produselor pe care le veți alege, vă recomandăm aplicarea împreună cu un adjuvant precum VITAL 90 sau SILWET STAR. Informații detaliate despre o tehnologie corectă puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO