Soiurile de grâu Lidea asigură randament bun și performanță în fermă!

Grâul este fără îndoială, cel mai important aliment utilizat în hrana oamenilor. Se cultivă grâu în special pentru producerea pâinii, dar și pentru o paletă largă de produse: paste făinoase, produse de patiserie etc., însă poate fi utilizat și în industrie, la producerea de amidon, glucoză, dextrină și chiar alcool. Utilizarea subproduselor rezultate din procesarea grâului, tărâțele – sunt un excelent furaj concentrat.

SOLINDO CS este un soi de grâu timpuriu, aristat, cu un conținut ridicat de proteină care se pretează pentru toate tipurile de sol, oferind un randament bun chiar și în cazul solurilor superficiale.

Raportul echilibrat între productivitate, conținut în proteină 13-16%, gluten 29-33% și greutatea specifică, satisfac cerințele traderilor. Se pretează și la semanatul tardiv, spre sfârșitul sau în afara epocii optime de semănat.

MONTECRISTO CS este un soi de grâu timpuriu, aristat, cu o capacitate excelentă de înfrățire, însoțită de o toleranță ridicată la temperaturile scăzute din timpul iernii,cu o foarte bună alternativitate.

Soiul prezintă o toleranță bună la bolile foliare și ale spicului, în special la Rugini si Fuzarioza și asigură un potențial foarte ridicat de producție și un randament bun chiar si atunci când nu sunt aplicate fungicide.

SOFRU este un soi de grâu timpuriu, cu rezistenţă bună la iernare şi un comportament agronomic bun. Pornește destul de devreme în vegetaţie primăvara, ceea ce-i permite o foarte bună valorificare a apei acumulate peste iarnă.

Se pretează foarte bine pentru cultivare în zone în care se înregistrează temperaturi mai ridicate decât media pe ţară, cum ar fi sudul României. Deși este un soi aristat, prezintă o foarte bună toleranţă la încolţirea boabelor în spic.

Soiul, cu un potențial de producție excelent și calități de panificație superioare, manifestă o capacitate bună de înfrăţire, o bună rezistență la cădere, la temperaturi scăzute, la arșiță și secetă, precum și o foarte bună toleranță la boli.

SOMTUOSO CS este un soi de grâu semitimpuriu, aristat, cu un profil sanitar bun, rezistent la cădere și frângere, având un indice proteic cuprins între 13.5-16% și gluten 29-34%, ceea ce îl recomandă ca unul din soiurile cu potențial, ce poate fi cultivat în toate zonele de cultura din țară.