Soluții iscusite pentru combaterea dăunătorilor ce atacă culturile de porumb sau floarea soarelui înainte sau imediat după răsărire

Specialiştii ALCEDO au anunțat încă din toamnă că, insecticidul LANGIS este omologat și pentru controlul viermilor sârmă ca tratament sămânță pentru porumb și floarea soarelui.

Acesta combină, într-o formulă unică, toate proprietățile repelente ale cipermetrin-ului. LANGIS oferă o „zonă de protecție” în jurul semințelor tratate, distrugând sau îndepărtând dăunătorii, fară a afecta germinația semințelor.

„În ultimii ani am fost puși în fața unor provocări cărora le-am făcut față cu brio. Una din ele este lipsa unei derogări pentru neonicotinoide ca tratament sămânță. Vă întrebați care este soluția pentru dăunători precum Tanymecus și/sau Diabrotica? Pentru primele faze de vegetație, vă recomandam tratamentele cu MOSPILAN 20 SP, FASTER DELTA și FASTER 10 EC. Insecticidul MOSPILAN 20 SP prezintă acțiune rapidă de șoc și combate gărgărița frunzelor de porumb (Tanymescus dilaticollis) din cultura de porumb. Nu este influențat de temperatură, acțiunea sa durează peste 3 săptămâni și, în plus, nu afectează albinele. Tot pentru cultura de porumb, însă pentru combaterea viermelui vestic al rădăcinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera), vă recomandăm insecticidul FASTER 10 EC. FASTER DELTA combate rățișoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) din culturile de porumb și floarea-soarelui, dar și viermele vestic al rădăcinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera) din cultura de porumb. Insecticidul are o acoperire completă și uniformă a plantelor, ce este esențială pentru o bună protecție împotriva atacului insectelor”, au precizat specialiştii ALCEDO.