Soluţiile tehnologice propuse de FMC pentru cultura de sfeclă de zahăr

Cultura de sfeclă de zahăr are nevoie de o atenție deosebită din partea fermierilor, începând de la semănat și până la recoltare, precum și de produse eficiente care să o ferească de dăunători, boli sau de buruieni nedorite.

Sfecla de zahăr este foarte sensibilă la îmburuienare în primele stadii de vegetație, cele mai importante buruieni care concurează cultura sfeclei de zahăr fiind : Amaranthus sp. (știrul), Chenopodium album (loboda), Sinapis alba (muștarul alb), Solanum nigrum (zarna), Xantium strumarium (cornuții), Setaria sp. (mohorul) și Avena fatua (odosul).

VENZAR® este un erbicid pe bază de lenacil, care controlează foarte bine răsărirea eșalonată a mai multor specii de buruieni, iar asociat cu erbicidul SAFARI® (Triflusulfuron-metil) în doza de 30 g /ha + 0.1% Trend® 90, se obține o soluție foarte eficientă pentru combaterea buruienilor dicotiledonatelor anuale.

Amestecul de VENZAR® + SAFARI® are un spectru larg de combatere, acționând atât la nivelul solului cât și al frunzei, având o perioadă de aplicare nelimitată în orice stadiu de vegetație.

  • erbicidul VENZAR® 500 SC combate buruieni cu frunză lată anuale şi unele graminee anuale din cultura de sfeclă de zahăr;
  • erbicidul SAFARI®, un erbicid selectiv sistemic post-emergent pentru combaterea buruienilor cu frunză lată din cultura de sfeclă de zahăr;
  • fungicidul IMPACT® 125 SC ajută la prevenirea şi combaterea bolilor din cultura de sfeclă de zahăr, având un spectru foarte larg de combatere.

Aflați mai multe despre produsele FMC, accesând site-ul: https://www.fmcagro.ro/.