Sorgul, o alternativă la porumb, cu beneficii multiple!

Astăzi, 9 noiembrie a.c., Lidea Romania a organizat conferința cu tema ”Sorgul, o alternativă la porumb, cu beneficii multiple”. Evenimentul a avut loc la Hotelul Crowne Plaza din București.

”După un an agricol extrem de secetos, Lidea România va invită să descoperiți sorgul, o cultură care înlocuiește cu succes porumbul, și multiplele lui avantaje în hrana pentru animale și în hrana umană”, a subliniat Magdalena DARAC, Business Country Manager Lidea.

Speakerii evenimentului și temele abordate au fost:

Magdalena DARAC, Business Country Manager Lidea

Prezentare Lidea

Frederic GUEDJ, Market Manager pentru cultura de sorg, Lidea

Istoria sorgului, ameliorare și utilizări

Martin GOMEZ, Communication Officer, Sorghum ID

Obiective și strategie dezvoltare cultură sorg

Ing. Drd. Daniel ALEXANDRU, Sef Laborator Agrometeorologie, Administratia Natională Meteorologie

Produse operaționale și aplicații agrometeorologice pentru monitorizarea secetei în România

Dr. Ing. Dumitru MANOLE, Membru Asociatia Oamenilor de Stiintă din România

Sorgul, alternativa in complementaritate cu porumbul, adaptat la schimbarile climatice, din localitatea Amzacea, Constanța

Dr.Ing. Mihaela HĂBEANU, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie si Nutritie Animală, Balotesti

Potențialul de valorificare a sorgului comparativ cu porumbul în hrana suinelor

Prof. Dr. Valeriu TABĂRĂ, Presedinte Academia de Stinte Agricole si Silvice Gheorghe lonescu Sisesti

Sorgul, plantă de cultură importană pentru agricultura din România

Frederic MOULIN, Central Europe Manager, Axereal