
Astăzi, 9 noiembrie a.c., Lidea Romania a organizat conferința cu tema ”Sorgul, o alternativă la porumb, cu beneficii multiple”. Evenimentul a avut loc la Hotelul Crowne Plaza din București.
”După un an agricol extrem de secetos, Lidea România va invită să descoperiți sorgul, o cultură care înlocuiește cu succes porumbul, și multiplele lui avantaje în hrana pentru animale și în hrana umană”, a subliniat Magdalena DARAC, Business Country Manager Lidea.
Speakerii evenimentului și temele abordate au fost:
Magdalena DARAC, Business Country Manager Lidea
• Prezentare Lidea
Frederic GUEDJ, Market Manager pentru cultura de sorg, Lidea
• Istoria sorgului, ameliorare și utilizări
Martin GOMEZ, Communication Officer, Sorghum ID
• Obiective și strategie dezvoltare cultură sorg
Ing. Drd. Daniel ALEXANDRU, Sef Laborator Agrometeorologie, Administratia Natională Meteorologie
• Produse operaționale și aplicații agrometeorologice pentru monitorizarea secetei în România
Dr. Ing. Dumitru MANOLE, Membru Asociatia Oamenilor de Stiintă din România
• Sorgul, alternativa in complementaritate cu porumbul, adaptat la schimbarile climatice, din localitatea Amzacea, Constanța
Dr.Ing. Mihaela HĂBEANU, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie si Nutritie Animală, Balotesti
• Potențialul de valorificare a sorgului comparativ cu porumbul în hrana suinelor
Prof. Dr. Valeriu TABĂRĂ, Presedinte Academia de Stinte Agricole si Silvice Gheorghe lonescu Sisesti
• Sorgul, plantă de cultură importană pentru agricultura din România
Frederic MOULIN, Central Europe Manager, Axereal