Spanacul, plantă legumicolă şi medicinală! 

Primăvara este sezonul ideal pentru a adopta o dietă cât mai verde, iar una din vegetalele care trebuie introduse neapărat în alimentație este spanacul.
Spanacul este o plantă perenă de origine persană, care s-a răspândit pe teritoriul Europei în secolul al XII-lea. În foarte scurt timp, a devenit cunoscută și apreciată pentru proprietățile curative și versatilitatea sa.
Spanacul aparține familiei Chenopodiacee, asemenea sfeclei și pseudo-cerealei quinoa. Există mai multe varietăți de spanac, dar proprietățile lor sunt similare: un conținut ridicat de vitamina A, vitamina C, vitaminele D, E, K, dar și de fier, calciu, mangan și magneziu.
Spanacul protejează sănătatea oculară, reglează tensiunea arterială, energizează și îmbunătățește calitatea sângelui. Este recomandat persoanelor care vor să slăbească, întrucât are un aport caloric scăzut, o cantitate mare de fibre care reglează digestia și abundă în antioxidanți. Spanacul este un aliment minunat, folosit preparat sau crud.