Specialiştii ALCEDO recomandă un hibrid linoleic de floarea soarelui cu toleranță la erbicidul Express!

Floarea soarelui este una dintre cele mai răspândite culturi din România, țara noastră ocupând un loc fruntaș atât în Uniunea Europeană, cât și în lume, la producția de floarea soarelui. Tehnologia Express oferă un control eficient al buruienilor cu frunza lată, însă trebuie să aveți în vedere cultivarea unui hibrid de floarea soarelui rezistent la erbicidul Express.

RGT INTERSTELLAR SU este un hibrid de floarea soarelui linoleic, semi-timpuriu, cu tehnologie EXPRESS, cu o foarte bună vigoare după răsărire și talie de 165-180 cm. Este recomandat pentru cultivare în Oltenia, vest, nord-vest, centrul țării și partea de nord a Moldovei, zone în care nu avem presiune de Lupoaie (Orobanche cumana).

Hibridul are conținut ridicat de ulei, de până la 48%. Totodată, el are toleranță foarte bună la mană (Plasmopara helianthi) RM9, la pătarea brună și frângerea tulpinilor (Phomopsis/Diaporthe helianthi), la putregaiul alb pe tulpina și calatidiu (Sclerotinia scletoriorum) și la înnegrirea tulpinilor (Phoma macdonaldi).

RGT INTERSTELLA are randament foarte ridicat în tehnologie intensivă și o foarte bună stare de sănătate până la recoltare. Densitatea recomandată pentru condiții bune este 60.000-65.000 b.g./ha, iar pentru condiții limitative este de 55.000-60.000 b.g./ha.