Stejarul este un remediu naturist ideal!

Stejarul – Quercus Robur, cu alte denumiri alternative precum: goron, gorun, șledun, trajor, tufan este un arbore viguros cu ramuri noduroase întinse orizontal, cu scoarța brăzdată adânc, frunze caracteristice, fructe (ghinde) caracteristice.

De la stejar se folosesc mugurii proaspeți, rădăcinile tinere, scoarța internă a rădăcinilor, ghindele și inflorescențele, fiecare puse la macerat.  

Stejarul este un remediu naturist pentru astenie, disfuncții sexuale și dezechilibre cauzate de menopauza și andropauza. În principal, stejarul are efecte terapeutice asupra aparatului genito-urinar, a sistemului circulator și a intestinelor.

Extractul de muguri este ideal pentru reglarea funcțiilor intestinale și cardiovasculare. Are proprietăți revitalizante asupra persoanelor cu debilitate sau de vârste înaintate. Mai este indicat în astenii și diverse tipuri de alergii.

Extractul din rădăcinile tinere și scoarța lor internp sunt cicatrizante și se utilizează în diverse afecțiuni dermatologice.

Ghindele sunt utile în problemele sexuale, în frigiditatea tinerelor femei, dar și în stări depresive.

Inflorescențele, prin conținutul crescut de hormoni sexuali, sunt indicate în tulburări apărute la pubertate sau la vârste avansate, adică menopauză și andropauză.