Syngenta, performanță demonstrată în câmpul demonstrativ al SCDA Caracal!

Compania Syngenta a avut în lotul demonstrativ de la Caracal doi hibrizi de rapiță reprezentativi: SY Iowa și SY Glorietta.

SY Iowa este un hibrid de rapiță cu un conținut de ulei ridicat ce oferă producții record în anii buni și stabile în anii cu stresc hidric. Produsul oferă flexibilitate în alegerea datei recoltatului, datorită toleranței sporite la scuturarea boabelor din silicve, un avantaj important în cazul vremii nefavorabile în perioada recoltatului. Hibridul prezintă o toleranță excepțională la boli precum Phoma, Sclerotinia spp. și Cylindrosporium concentricum. Semințele de rapiță SY Iowa sunt tratate cu biofungicidul Integral Pro.

SY Glorietta este un hibrid semi-tardiv, cu o capacitate foarte bună de ramificare și un sistem radicular bine dezvoltat, dar și cu performanțe deosebite în diferite condiții de tehnologie. Hibridul asigură și un conținut bun de ulei, precum și producții record în toate tipurile de tehnologie, fiind rezistent la scuturarea silicvelor și tolerant la boli precum TUYV (virusul galben al ridichii).

În lotul de cereale păioase, Syngenta a venit cu 3 soiuri de grâu – Falado, Gabrio și Pibrac – pregătite să asigure un nou standard pentru producții ridicate, stabile și cu indici de calitate superioară.

Falado este un soi aristat, intensiv, cu o capacitate ridicată de producție care oferă rezultate excelente, chiar și în condiții de secetă, datorită arhitecturii inteligente a plantei care îi permite să răsucească frunzele pentru a reduce la maximum evapotranspirația. Falado asigură o producție de calitate datorită toleranței foarte bune la boli. Frunzele acestui soi prezintă un strat de ceară care protejează planta împotriva agenților patogeni.

Gabrio este un soi nou, aristat, care prezintă cea mai bună stabilitate în condiții de secetă, asigurând productivitate și indici de calitate ridicați datorită adaptabilității în diferite condiții climatice și de tehnologie. Soi timpuriu, cu spic bine dezvoltat (tip Ingenio) și aspect rustic, Gabrio asigură un conținut ridicat de proteină de calitate superioară, capacitate de înfrățire medie, MMB și mHl ridicate, stabilitate în diferite condiții pedoclimatice, inclusiv pe soluri nisipoase. Noul produs prezintă o bună toleranță la ger, stres și secetă, precum și un potențial ridicat de producție, mediu intensiv, în toate regiunile României.

Pibrac este un soi nou de grâu semi-timpuriu, aristat, care oferă producții record datorită adaptabilității și toleranței ridicate la boli. Este ideal pentru industria de morărit și panificație, aspecte date de productivitatea ridicată, stabilă și de indicii de calitate foarte buni. Soi intensiv, cu potențial excepțional de producție datorită toleranței bune la boli, inclusiv Fusarium, Pibrac este o alternativă pentru cultivarea după porumb.