Temperaturile anormal de mari favorizează apariția afidelor și, odată cu ele, a virusurilor transmise de acestea!

Zilele acestea putem constata că temperatura aerului se apropie de 20°C în multe zone din sudul României, deși suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie. Temperaturile anormal de mari favorizează apariția afidelor acolo unde culturile de grâu și orz au ajuns la stadiul de înfrățire, fiind recunoscute printre speciile ce pot cauza probleme importante cerealelor păiose.

De asemenea, sezonul de toamnă lung și călduros favorizează răspândirea insectelor și, odată cu ele, a virusurilor transmise de acestea. Neefectuarea tratamentului poate afecta calitativ și cantitativ producția! Se recomandă aplicarea unui tratament insecticid atunci când se observă prezența afidelor mai mult de 10 zile sau când 10% din plante sunt purtătoare de afide.

La plantele tinere de cereale păioase, afidele sunt destul de ușor de văzut pe frunze, cu condiția să se respecte câteva reguli de observație:

• să se monitorizeze în special zonele cu risc de apariție;

• să se caute prezența afidelor pe serii de câte 10 plante, la 5 rânduri distanță;

• să se realizeze monitorizarea în cele mai calde ore ale zilei (în condiții de frig și ploaie, afidele sunt mai greu de observat deoarece sunt poziționate în inserția frunzelor).

În portofoliul de PRODUSE ISCUSITE găsiți FASTER DELTA și FASTER GOLD 50 EC, două insecticide din grupa piretroizilor, care acționează rapid și au o eficacitate ridicată.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO