TENDER și SILBA sunt soluţii eficace pentru erbicidarea culturilor de porumb şi floarea soarelui

TENDER și SILBA sunt soluţii eficace şi de lungă durată propuse de ALCEDO pentru combaterea unui spectru larg de buruieni pentru culturile de porumb şi floarea soarelui.

TENDER este un erbicid selectiv pe bază de s-metolaclor, ce asigură combaterea superioară și de lungă durată a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunză lată. Erbicidul rămane activ și nu se deplasează din zona de germinare a buruienilor, are o solubilitate ridicată și acționează în stratul superior al solului, chiar și la cantități mici de precipitații.

SILBA este un erbicid selectiv pe bază de s-metolaclor și terbutilazin, ce acționează împotriva majorității buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. Erbicidul este recomandat datorită efectului complementar asigurat de cele două substanțe active, acest produs are cel mai larg spectru de buruieni combătute în condiții de maximă selectivitate.

TENDER se aplică doar în preemergenţă la porumb și floarea soarelui, în timp ce SILBA poate fi aplicat și în postemergenţă timpurile la porumb.