Aurul de la Pietroasele –Emblema Centrului Viticol Pietroasa

Pietroasele este un areal încărcat de istorie, renumit pentru tezaurul său viticol și vinurile sale neasemuite. Pietroasa este locul unde istoria se întâlnește cu glasul, armonia și farmecul vinului. Echipa de studenţi „Aurul de la Pietroasele” , de la Facultătea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, din cadrul U.S.A.M.V a prezentat vinul Centrului Viticol Pietroasa punând accent pe Tămâioasa Românească

„Considerată  catedrală a viticulturii, Pietroasa este tradiție, continuitate și performanță. Condiţiile de climă, solul calcaros care favorizează obţinerea unei game largi de vinuri de mare marcă, asociate cu tradiţia locului în această îndeletnicire, au impus această zonă ca unul dintre cele mai renumite centre viticole din Romania. Staţiunea de cercetare şi Centrul viticol Pietroasa sunt recunoscute de pasionaţii şi cercetătorii domeniului având în vedere că zona este este favorabilă obţinerii vinurilor aromate. Specialiştii spun că vinul din areal este de fapt Aurul de Pietroasele –Emblema Centrului Viticol Pietroasa. Vinul emblemă al Centrului Viticol Pietroasa este Tămâioasa Românească. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul şi aromele complexe de miere de albine, stafide și migdale. De aceea am ales logg-ul –Mândrele frumoasele/ Sunt ca vinul de Pietroasele”, a menţionat Anamaria Sîrbu în prezentarea proiectului.