Tendințe în agricultură: Perspective pentru viitorul apropiat

Agricultura este un sector în continuă schimbare, influențat de factori climaticieconomici, dar și politici.

Fermierii trebuie să fie mereu la curent cu tendințele actuale din agricultură și să înțeleagă dinamica factorilor care ii influențează pentru a-și adapta strategiile și a-și asigura succesul pe termen lung.

Agricultura este o afacere, iar un fermier profesionist trebuie să aibă planul făcut pe o perioadă de cel puțin 5 ani, nu doar pentru următoarea campanie, așa cum aud din ce în ce mai des la fermierii din România.

Care sunt tendințele agricole de urmărit în viitorul apropiat? În cele ce urmează, subliniem câteva dintre cele mai importante acțiuni din agribusiness pe care trebuie să le cunoașteți.

Cererea și oferta pe piața agricolă globală

Una dintre cele mai importante tendințe în agricultura de astăzi este creșterea cererii de produse alimentare de calitate, pe măsură ce populația lumii continuă să se dezvolte. Consumul de alimente ecologice sau obținute prin metode cât mai aproape de natural este în creștere, fapt care ne încurajează pe noi să continuăm dezvoltarea portofoliului propriu cu acele produse care asigură, pe langă cantitate, și o calitate excepțională a recoltei.

Naturevo susține de 25 de ani această tranziție prin furnizarea biostimulatorilor cu compoziție unicăîngrăsăminte care nu produc pierderi și nu polueazăfertilizanți foliari organici și convenționaliadjuvanți și corectori pentru calitatea apei de tratat s.a.

Toate aceste categorii conțin produse care ajută la creșterea producțiilor, dar și îmbunătățesc semnificativ calitatea recoltelor.

Adaptarea tehnologiilor la schimbările climatice

De aproximativ 7-8 ani, schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru agricultura României.

Fenomenele meteorologice extreme, cum ar fi secetaarșita (temperaturi de peste 38 grade Celsius) și inundațiile, afectează major producția agricolă. Chiar și în aceste condiții, fermierii trebuie să găsească soluții pentru a-și continua activitatea într-un mod cât se poate de profitabil.

Naturevo oferă soluții dovedite pentru a ajuta fermierii să se adapteze la aceste schimbări. Vorbim aici despre produsele care îmbunătățesc rezistența plantelor la stresul abioticsoluții pentru gestionarea eficientă a resurselor de apă.

De exemplu, avem produse care ne ajută să reducem consumul de apa al plantelor cu 25 – 40%. Utilizarea biostimulatorilor, mai ales în aceste condiții, contribuie semnificativ la menținerea sănătății și productivității culturilor.

O altă problemă majoră este legată de incidența arșiței din perioada înfloritului la culturile de porumb și floarea soarelui. În acest caz, avem solutii prin care obținem recolte mai timpurii cu 1-2 săptămâni.

Tehnologia și digitalizarea în agricultură

Agricultura manifestă astăzi un interes major pentru cei din domeniul IT.

Digitalizarea și tehnologia reprezintă un alt factor important în agricultura de astazi. Începând de la programe ultra moderne de management al fermei, senzori de sol, senzori pentru evaluarea umiditătii și a bolilor, până la drone și roboți, participăm la o transformare radicală a agriculturii ce a avut loc pe parcursul unui deceniu.

Naturevo susține adoptarea tehnologiilor avansate în agricultură prin oferirea de produse și servicii perfect compatibile cu noile sisteme și prin furnizarea de suport tehnic.

Suntem în studii avansate pentru testarea adjuvantului de ultimă generație WETCIT Neo la tratamentele realizate cu dronele agricole, produs care asigură o eficiență mult mai mare tratamentelor pentru culturi.

Misiunea NATUREVO

Noi, echipa Naturevo, am dezvoltat de-a lungul timpului servicii și produse care să răspundă provocărilor din agricultură.

Investim permanent în pregătirea echipei de vânzări, astfel încât fiecare coleg care vă vizitează să fie pregătit pentru a fi un suport real în activitatea dumneavoastră.

Investiții inteligente

Accesul la credit reprezintă una dintre este cheile dezvoltării agricole. Cu resursele necesare la momentul potrivit, fermierii pot transforma potențialul terenului în producții mai bogate și pot fi sustenabili pe termen lung. Astfel, prin parteneriatele bancare pe care le-am gandit împreună cu cei de la Patria Bank si Vista Bank, asigurăm conditii speciale de creditare pentru partenerii noștri.

Concluzie

Într-o lume în continuă schimbare, fermierii trebuie să fie proactivi și să își adapteze practicile pentru a răspunde cerințelor pieței și provocărilor climatice. De asemenea, subliniez ca trebuie să fie foarte atenți si să adopte doar ce li se potrivește. Dacă este la modă, nu este obligatoriu sa și purtăm.

Naturevo este partenerul onest al fermierilor, care oferă soluții moderne și suport tehnic pentru a asigura succesul și sustenabilitatea fermelor.  

ing. Mihaela Radu,

Director de Marketing NATUREVO