Tu stii care este amprenta de carbon a produselor pe care le folosesti?

Aplicatia CarbonFact, creata la inceputul lunii iulie, ne ofera posibilitatea de a cunoaste amprenta de carbon a produselor pe care le cumparam, la fel cum le cunoastem si pretul. Transparenta si comparabilitatea sunt maestii cheie ai CarbonFact, care isi propune sa devina “wikipedia” amprentei de carbon a produselor de zi cu zi.

Ce s-ar intampla daca ai cunoaste amprenta de carbon a adidasilor tai sau a laptopului pe care il folosesti? Asta vrea platforma CarbonFact, sa avem acces la amprenta de carbon a produselor pe care le folosim zilnic, astfel incat sa nu ne lasam pacaliti de “greenwashing”.

Adidasii au fost prima serie de produse afisate in aplicatie. Tinand cont de greutate, materialele din care au fost facuti, tara in care au fost fabricati, livrare, etc., aflam ca modelul Tanjun de la Nike emite 32 kg echivalent CO2, dublu fata de Air Force 1 High By You de la acelasi producator.

Probabil ca in curand va parea o nebunie sa cumparam un produs fara sa-i stim amprenta de carbon!

Sursa: https://www.novethic.fr/actualite/social/consommation/isr-rse/la-plateforme-carbonfact-le-futur-wikipedia-de-l-empreinte-carbone-de-nos-produits-149997.html