Usturoiul negru, cea mai la modă legumă, revelația ultimilor ani!    

Usturoiul negru, s-a dovedit a fi cea mai la modă legumă în ultima perioadă. Acesta a fost produs prima dată în Coreea de Sud, unde era recunoscut de altfel pentru beneficiile incredibile pe care le are asupra sănătății.            

Practic, este vorba de usturoi obișnuit dar care estte fermentat timp de o lună în condiții controlate de temperatură și umiditate. În procesul de fermentare, acesta produce melanoidin, substanța care de altfel în conferă culoarea închisă și care are beneficii excepționale pentru sănătate. Totodată, prin procesul de fermentare la care este supus, îi este redusă intoleranța la digerare și gustul pregnant care poate fi deranjant pentru unele persoane.

Printre beneficiile aduse de către usturoiul negru se numără: reducerea excesului de colesterol, prevenirea apariției bolilor cardiovasculare, reglarea tranzitului intestinal facilitând digestia, cicatrizarea rapidă a rănilor și întărirea sistemului osos, reducerea apariției de cancer, întărirea sistemului imunitar, scăderea tensiunii arteriale precum și efectul antiviral.

Foarte important de reținut este faptul că usturoiul negru conține 18 din cei 20 de aminoacizi care există și deține tot cei 8 aminoacizi esențiali și totodată conține de 5 ori mai mulți antioxidanți față de usturoiul alb.

Usturoiul negru are o savoare foarte complexă, aromată, cu tente de lemn dulce și prună uscată, ușor afumat și dulceag. Această savoare este cunoscută în extremul orient cu termenul Umami, termen care tradus  înseamna gust (uma)  delicios (mi). Umami este al cincilea gust, recunoscut recent de către occidentali și se înscrie pe listă după cel sărat, dulce, acru şi amar.