Utilizarea plasticului în agricultură

De mai bine de jumătate de secol, utilizarea plasticului în agricultură a oferit șansa agricultorilor de a cultiva fructe și legume indiferent de sezon, obținând totodată o calitate mai bună comparativ cu cele cultivate în câmp deschis.

Consumul de materiale plastice contribuie totodată la reducerea consumului diferitelor resurse precum apă, energie, fertilizatori sau pesticide.

Descoperirea plasticului a jucat și joacă în continuare un rol foarte important în economie, întrucât, odată cu creșterea populației, a crescut și nevoia de hrană, luând astfel naștere o adevărată industrie pentru materiale plastice, spre exemplu, folia pentru mulcire înregistrând în anul 2019 o creștere de 69% față de anul 2012.

Pentru a fi mai competitivi pe piața curentă, producătorii de legume și fructe sunt întodeauna în căutarea unor soluții în vederea obținerii unor producții în primul rând, de o calitate superioară și în al doilea rând mai devreme decât producțiile care s-ar obține în sistem tradițional.

Utilizarea materialelor plastice precum paturile înălțate, a mulciului din plastic, irigarea prin picurare și fumigația, au condus la atingerea obiectivelor sus menționate de tot mai mulți producători.

În numeroase țări, pentru foarte multe culturi, deja nu se mai cultivă fără utilizarea materialelor plastice, astfel unele culturi au încetat a mai fi produse în câmp deschis, pentru a fi produse doar în sere. Tinând cont de faptul că. În unele regiuni ale lumii, nu se poate cultiva nimic fără utilizarea materialor plastice, dacă producătorii nu ar mai putea utiliza plasticul, se estimează că 75% din producția s-ar prăbuși pentru majoritatea fructelor și legumelor cultivate.