Vinul „La Butoaie” – Istoria Buzăului într-un singur pahar!

Studenții Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, din cadrul U.S.A.M.V. s-au implicat şi în promovarea vinului din Crama La Butoaie, situată în localitatea Pietroasele judeţul Buzău. Din echipă au făcut parte studenţii: Bianca Burciu, Ramona Căpăţînă, Cătălin Grigore, Răzvan Iotu, Andra Mincă, Bianca Moldoveanu, Miruna Pavel şi Mădălina Trandafirescu

“În comuna Pietroasele se produce unul dintre cele mai bune vinuri. Vinul produs aici este încântător prin tonurile şi senzaţiile dulci, cu note uşor amărui. Este un vin uşor aromat  şi cu o aciditate echilibrată. Crama La Butoaie scoate în evidenţă un vin făcut după o reţetă din străbuni, transmisă din generaţie în generaţie, fiind extrem de cunoscut şi apreciat pe piaţa locală. Vinul păstrează cu sfinţenie tradiţia zonei Pietrosele-Buzău. De aceea în zonă există o vorbă care spune că: o zi fără vin de Pietrosele este asemenea unei zile fără soare. În acest context am scris şi noi câteva rânduri: Bun e vinul La Butoaie/ Chiar după o yi greoaie./ Grea e munca să-l obţii/ În tot câmpul plin de vii!/ El e dulce şi gustos/ De te pune iar pe jos./ Dacă bei peste măsură/ Iar o iei pe arătură”, aprecizat Ramona Căpăţînă, liderul studenţilor în acest proiect.