Vremea caldă de afară, prielnică aplicării biofungicidului POLYVERSUM la grâu și orz!

După cum bine știm deja, Comisia Europeană vrea ca până în 2030, 25% din suprafața agricolă a UE să fie destinată agriculturii ecologice. Asta înseamnă peste 3 milioane de hectare de teren agricol din România…

Să vă spunem un secret: avem alternative la produsele convenționale pentru protecția plantelor!

Iar vremea caldă de afară este perfectă pentru aplicarea biofungicidului POLYVERSUM, date fiind condițiile care trebuie respectate pentru pregătirea soluției:

  • apa folosită pentru tratament trebuie să fie curată și să aibă temperatura > 12°C;
  • filtru obligatoriu de 50 microni;
  • preînmuierea se face în apă călduță, înainte de a se pune produsul în tancul de amestec;
  • se va evita amestecarea cu adjuvanți pe bază de terpene (rășini);
  • se va consulta lista de compatibilități disponibilă aici.

POLYVERSUM (Pythium oligandrum M1, 1×106 oospori/g produs) este un fungicid autorizat pentru utilizarea în agricultura organică, fiind un produs natural, care nu poluează chimic și induce rezistența plantelor împotriva bolilor provocate de fungi.

În această perioadă, la grâu și orz, tratamentul se poate aplica până la înflorirea maximă, spiculețele vizibile (BBCH 55-65), pentru a suprima fuzarioza (Fusarium spp.). Doza omologată este de 0,1 kg/ha.

Important! POLYVERSUM este un produs ce nu prezinta limitări în aplicare, nu lasă reziduuri și este sigur pentru utilizatori.

Atenție! Pentru că apa folosită pentru prepararea soluțiilor aplicate prin pulverizare reduce performanța produselor de protecția plantelor, vă recomandăm aplicarea biofungiciduluiPOLYVERSUM împreună cu unul din regulatorii de pH EASI-MIX și FIX pH-DOWN.

Mai multe detalii despre modul de aplicare al acestor produse puteți citi aici.

 Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/.

Echipa ALCEDO