Zincul este un microelement esențial în creșterea și dezvoltarea normală a porumbului!

De ce se îngălbenesc frunzele plantelor de porumb? În ultima perioadă, în multe sole de porumb a apărut fenomenul de îngălbenire a frunzelor, chiar dacă plantele s-au dezvoltat armonios. Acest fenomen ar putea fi confundat cu un stres al plantelor, dar de fapt este carență de zinc.

Zincul este un microelement esențial în creșterea și dezvoltarea normală a porumbului. Impactul deficienței de zinc asupra creșterii plantelor și ulterior a recoltelor de porumb este foarte mare. Față de alte microelemente, deficiența de zinc este cel mai adesea întâlnită la cultura porumbului. Aplicat foliar, zincul asigură de cele mai multe ori sporuri de producție semnificative pentru porumb.

Zincul intervine în procesul de producere al clorofilei și în metabolismul carbohidraților, sprijină transportul calciului în interiorul plantelor, stimulează sinteza și activitatea hormonilor de creștere și a proteinelor, este implicat în procesele de alungire a celulelor, în creșterea tulpinilor și a frunzelor, precum și în procesul de formare a boabelor.

Carența de zinc ne poate aduce pierderi de producție de până la 40%. În astfel de situații, tratamentele foliare preventive cu produse pe bază de zinc reprezintă cea mai bună metodă alternativă de prevenire a deficienței latente de zinc.

Pentru culturile sensibile la deficitul de zinc vă recomandăm fertilizanții:

• YaraVita Zeatrel (fosfor 440 g/l, potasiu 75 g/l, magneziu 67 g/l, zinc 46 g/l);

• FoliMax Zn ECO (zinc 12,2%);

• Helasol Liquid Zn (zinc 11%).