Ziua Grâului Bărăgan 2024 – Performanță la firul ierbii!

Astăzi, a avut loc cea de a IV-a ediție a evenimentului Ziua Grâului Bărăgan, organizat de FAPPR – Mândru că sunt fermier având ca Partener Principal – Syngenta Romania, Partener Fertilizare – Yara Romania, Partener soluții finanțare – Banca Transilvania și alți Parteneri – Agreena Romania, Axereal Romania, Biocrop, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea , ITCseeds, KWS România, Lidea Romania, RAGT, ROUA Semințe, Saaten Union Romania , SOJAM România și cu sprijinul – Alfa Protein, ACCPT, ACCPT Prahova, Aider, ANFA, Asociatia Cultivatorilor de cereale și plante tehnice Vrancea, Grânarii, Vapad.

Ziua Grâului Bărăgan s-a desfășurat în cadrul fermei Tudor 92 – Alisa Group, în județul Călărași, unde fermierii, oamenii pasionați de agricultură și specialiștii în domeniu, au văzut cum s-au dezvoltat culturile de grâu și orz.

De asemenea producătorii agricoli au avut oportunitatea să descopere cum funcționează noul serivciu de cartografiere a solului de la Syngenta – Interra® Scan.

Interra® Scan este o tehnologie nouă, care are la bază detecția de radiații gamma din sol, utilizată în ferma Tudor 92, gazda ediției din acest an a evenimentului Ziua Grâului Bărăgan. Aceste date, împreună cu analiza agro-chimică a solului asigură o cartografiere de cea mai înaltă rezoluție și precize a nivelul de macro și microelemente din sol.

Digitalizarea sectorului agricol european are potențialul de a revoluționa industria, de a promova eficiența, sustenabilitatea și competitivitatea. FAPPR – Mândru că sunt fermier și partenerul principal, Syngenta România aduc digitalizarea mai aproape de fermieri, în cadrul evenimentului Ziua Grâului Bărăgan. Producătorii agricoli prezenți la eveniment vor beneficia de o mai bună înțelegere a caracteristicilor solului, prin recomandările oferite de platforma InterraScan. Prin scanarea parcelelor, producătorul va cunoaște exact ce și cât să aplice pentru a optimiza materia organică și necesarul de nutrienți din sol”, au transmis organizatorii.