„ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2021” va avea loc duminică 27 iunie a.c., în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală!

În ultima duminică a lunii iunie pe data de 27 va avea loc cea de-a 6-a ediție a sărbătorii „ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2021”. Sărbătoarea are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de confecționare a costumului popular pe plan național și internațional.
Colecționarii vor povesti istoria costumelor, dar și vor descifra semnificația simbolurilor cusute.

În cadrul evenimentului costumul tradițional va fi prezentat din mai multe aspecte, astfel fiind evidențiate particularitățile și frumusețea portului nostru popular. Manifestarea se va desfășura în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (str. Mihail Kogălniceanu 82), începând cu ora 11:00, intrarea fiind liberă.

Programul sărbătorii cuprinde evoluția artiștilor profesioniști și a colectivelor folclorice. Oaspeții evenimentului vor putea admira expozițiile meșterilor populari, vor participa la diverse ateliere de creație și vor avea parte de jocuri interactive.
Evenimentul se va desfășura în condiții specifice, respectând toate restricțiile, dictate de Pandemia Covid-19.