„Ziua porților deschise”, Drajna 2023 – Platforma performanței Saaten Union!

Compania Saaten-Union România continuă tradiția demonstrațiilor în câmp, de peste 10 ani. „Ziua porților deschise”, manifestare desfăşurată în perioada 22 -23 mai 2023, pe platforma înfiinţată în comuna Drajna din judeţul Călăraşi, a devenit un eveniment consacrat în agricultura românească. Manifestarea, organizată de compania Saaten Union, in parteneriat cu Nufarm Romania, a reuşit ca de fiecare dată să stârnească interesul şi aprecierea fermierilor români prin genetica şi tehnologiile agricole prezentate.

Redactorul Cotidianul Agricol prezent la eveniment a vizitat platformele demonstrative din câmp și a stat de vorbă cu specialiștii Saaten Union.

Vizita efectuată în câmp a vizat o prezentare complexă a loturilor demonstrative şi a tehnologiilor aferente.

Platforma demonstrativă de la Drajna marca Saaten Unionreprezintă expunerea practică a întregului portofoliu comercial, iar evenimentul Zilele porților deschise are ca prim obiectiv prezentarea acestuia, în teren, colaboratorilor, partenerilor și fermierilor din România. Este un eveniment dar și o oportunitate la care toate persoanele din Agribusiness sunt invitate. Colecția de cereale păioase cuprinde soiuri și hibrizi de grâu, orz, triticale și secară.

Performanța stă în fiecare soi în parte, în însușirile și caracteristicile varietății și în rezultatele de producție realizate în ferme. Ne bucurăm că avem alături de noi la Ziua porților deschise de la Drajna, un număr important de fermieri care au avut încredere în genetica noastră. Performanța și profesionalismul, precum și contribuțiile în cercetarea genetică sunt atributele care ne-au transformat într-un nume de referință în agricultură atât în România, cât și la nivel internațional. Saaten Union este un parteneride încredere al fermierilor profesioniști.

În aceste condiţii, îi invităm pe toţi producătorii agricoli să testeze genetica noastră pentru a se convinge de rezultatele excepţionale obţinute. Am fost şi vom fi în continuare alături de fermieri, ajutându-i să obțină recolte bogate cu ajutorul hibrizilor nostri”, a subliniat Mihai Mirițescu, Director General Saaten Union.

Ca în fiecare an, compania oferă fermierilor din România produse noi, inovative dar și oportunitatea să vadă în realitate soiurile și hibrizii  cei mai performanți, creând o oportunitate unică de a beneficia de consultanță și suport în alegerea geneticii potrivite fiecarei ferme în parte.

Platforma demonstrtivă Drajna 2023 cuprinde:

  • Lotul de cereale de toamnă: orz, grâu, triticale și secară:

Soiurile de orz: Flavia, Zophia, SU Ellen, SU Laurielle, Arenia, Wendy, Henriette, SU Hylona, Belissa, Jakubus

Soiurile de grâu: Felix, Katarina, noul Barba, Centurion, Papillon, Python,Tika taka, Trublion, Aspekt, Genius și Joker.

Hibrizii de grâu: Hydrock, Hytoni și noul Hyligo.

Grâu spelta: Zollernspelz

Grâu durum: Wintergold, Duramond și Logan.

Triticale: Tadeus,Tulus, noul Bilbouquet și SU Athletus.

Secară: Inspector iar SU Perspective și SU Glacia, în testare.

  • Lotul de rapita de toamnă: Dynamic, noul Jurek, Franklin, Shrek, Sherpa, Kasalla, noul Manhattan, noul Triathlon, Dalton, Beatrix CL și Dax CL.

Extrem de interesante au fost și atelierele tehnice pe diverse densități pentru soiul de orz SU Laurielle și de grâu SU Tarroca, tocmai pentru a demonstra care este densitatea optimă de semănat, în vederea rentabilizarii activității agricole din ferme.

Cu trecerea timpului, genetica Saaten Union a devenit un  punct de reper, ca performanță, pentru culturile agricole, ca urmare a muncii asidue a departamentului de ameliorare. Astăzi compania Saaten-Union a introdus cu succes în ferme  soiuri și hibrizi noi, de ultimă generație care oferă fermierilor rentabilitate ridicată.

Felicitări echipei Saaten Union!