Forumul Agriculturilor și Procesatorilor Profesionști din România anunță că, în acest an, evenimentul său fanion ajuns la cea de-a cinsprezecea ediție, Ziua Porumbului Bărăgan, va fi organizat în spațiul său tradițional, localitatea Orezu din județul Ialomița, în ziua de 11 septembrie.
Întâlnirea servește drept punct de întâlnire și platformă de comunicare pentru comunitatea agricolă din România, concentrându-se pe teme majore precum gestionarea durabilă a riscurilor agricole, irigațiile și digitalizarea.
“Forumul APPR a militat constant și a participat activ, pe perioada ultimilor trei ani, la consultările pentru formularea și aprobarea unui cadru legislativ care să furnizeze soluții capabile să asigure stabilitatea veniturilor agricultorilor, astfel încât activitatea acestora să devină sustenabilă și competitivă pe termen lung, fără a pune presiune pe bugetul de stat. Sunt politicile publice din România capabile să răspundă marilor provocări pe care le traversăm? Vă așteptăm la Ziua Porumbului pentru a încerca să găsim împreună răspunsuri la această întrebare”, a declarat Nicolae Sitaru, fost președinte și membru fondator al FAPPR, gazda evenimentului de la Orezu.
Din acest motiv, ediția din acest an va găzdui cea mai mare Conferință privind Managementul Riscurilor în agricultură, o provocare pe care Forumul APPR o lansează autorităților, fermierilor și companiilor furnizoare de soluții pentru sector: despre cum să atenuăm impactul schimbărilor climatice asupra activității agricole și care este strategia autorităților pentru predictibilitatea și stabilitatea sectorului.
Forumul APPR mulțumește, pe această cale partenerilor care fac posibilă organizarea ediției a XV-a: partenerului principal Bayer, partenerului de fertilizare Holland Farming, Alianței Industriei Semințelor din România, companiilor Crop Agro DMS, KWS, Lidea, Mais Seeds, RAGT, RWA Agro, Saaten Union, SCDA Turda, Soufflet Agro, Alcedo, AgroPark Trading, Banca Transilvania, Cartare Agrochimică, Groupama, Ipso Agriculture, LAT Nitrogen, Libra Internet Bank, Marsh România, Nufarm, Omnia România, Sojam România și reiterează angajamentul membrilor săi de a contribui constructiv, în cadrul dialogului civil, la soluții pe care le consideră vitale pentru creșterea capacității de producție a României prin reducerea efectului riscurilor climatice.