Ce soi de grâu este puțin sensibil la făinare, septorioză, fuzarioză și rugini?

Toleranta ridicata la boli este poate cea mai importanta caracteristica pe care fermierii o au in vedere atunci cand aleg un soi de grau. Cat de tolerant este SORRIAL la bolile specifice, dar si alte detalii despre insusirile fiziologice si indicii de calitate ai acestui soi puteti citi in continuare:

𝗜𝗡𝗦𝗨𝗦𝗜𝗥𝗜 𝗙𝗜𝗭𝗜𝗢𝗟𝗢𝗚𝗜𝗖𝗘

• soi nearistat

• alungirea paiului: semi-timpurie

• aparitia spicului: semi-timpurie

• talie plantelor: mica-medie

• boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna

• toleranta la inghet: tolerant

• toleranta la cadere: tolerant

• toleranta la seceta: tolerant

𝗧𝗢𝗟𝗘𝗥𝗔𝗡𝗧𝗔 𝗟𝗔 𝗕𝗢𝗟𝗜

• fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil

• rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil

• rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil

• fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil

• septorioza (Septoria tritici): putin sensibil

𝗜𝗡𝗗𝗜𝗖𝗜 𝗗𝗘 𝗖𝗔𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧𝗘

• continut de proteina: 12-16%

• energie: 220-250

• segment de panificatie: grau de calitate superioara

• potential de productie ridicat

• MMB: 46 g

𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗔𝗡𝗗𝗔𝗥𝗜 𝗧𝗘𝗛𝗡𝗢𝗟𝗢𝗚𝗜𝗖𝗘

• zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania

• densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mpPentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra.

Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO