44 milioane de euro investiți în liceele agricole!

O investiție de 44 milioane de euro din fondurile PNRR va fi preluată de Ministerul Agriculturii pentru dotarea liceelor agricole din România.

Conform secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, fondurile vor ajunge la cele 57 de licee agricole din România pentru dotarea cu echipamente și refacerea infrastructurii, pentru ca instituțiile de învățământ să devină niște centre de formare competitive cu cele care există în acest moment în UE.

De asemenea, tinerii fermieri vor avea un rol special în viitorul Program Național Strategic. Programele pentru tineri din viitorul PNS vor avea două alocări distincte, “Instalarea tânărului fermier” cu o alocare de 250 milioane euro și continuarea activităților tinerilor fermieri, în valoare de 175 milioane euro.

Prin aceste investiții se dorește ca tinerii fermieri să-și continue activitatea pe care aceștia și-o desfășoară în ferme și prin alte programe, pentru ca afacerile lor să fie competitive, durabile și rentabile. De aceste aspecte depinde într-o măsură sau alta și securitatea alimentară a României.