A fost inaugurată prima piață cu alimente bio și tradiționale românești din Bucureşti!

Prima piață cu alimente bio și produse tradiționale româneşti certificate a fost inaugurată în piața Românilor (fosta piață Colentina) pe strada Cremenița nr.15 din capitală.

În prezența locuitorilor sectorului 2, a domnului viceprimar Dan Cristian Popescu, îndrăgiții actori Florin Petrescu – Axinte și Vasile Muraru au au deschis oficial noua piață. 

“Mă bucur nespus că proiectul meu, Piața Românilor, a devenit realitate. În această piață, pensionarii din sectorul 2, pe baza talonului de pensie, beneficiază de o reducere de 26%. Vreau să venim în sprijinul persoanelor în vârstă, ale căror pensii s-au majorat anul acesta doar cu 14%, în loc de 40%. De asemenea, studenții care învață în sectorul 2, pe baza carnetului de student, beneficiază de o reducere de 15% la produsele cumpărate. În sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă! În această perioadă grea, administrația locală trebuie să găsească soluții pentru toți locuitorii sectorului”, a declarat cu această ocazie viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Şi preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România, Marian Cioceanu a transmis un mesaj privind exclusivitatea comercializării produselor tradiţionale româneşti :

„Suntem bucuroşi că Asociaţia Bio-România şi Federaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale Româneşti sunt invitate în prima piaţă românească, pentru români, cu producători români. Din păcate, în multe pieţe agroalimentare sunt produse nealimentare, iar la produsele alimentare găsim foarte multă marfă din import, marcată sau nemarcată. În această piaţă se vor comercializa exclusiv produse de calitate româneşti, că sunt alimente bio, că sunt tradiţionale, doar produse de calitate, nu de larg consum cu foarte multe E-uri sau chimicale. Produsele tradiţionale sunt atestate de Ministerul Agriculturii, iar cele ecologice sunt certificate de către firme autorizate de Ministerul Agriculturii, deci statul român garantează calitatea produselor din această piaţă. Este prima iniţiativă pe care o cunosc şi sunt în domeniu de foarte mulţi ani. Felicitări tuturor celor care au gândit şi au realizat acest proiect şi ni-l oferă nouă spre gestionare şi implementare”, a precizat Marian Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România.