Această plantă sălbatică ar putea fi următoarea căpșună

Un fruct puțin cunoscut de dimensiunea unei bile ar putea deveni următoarea recoltă mare de fructe din agricultură.

Pentru producători, culturile noi reprezintă o șansă de diversificare și oferă mai multe opțiuni consumatorilor. Următoarea cultură majoră a fost evitată de producătorii de alimente de ani de zile, spune Lippman. Cireșele de pământ sunt candidați atrăgători, deoarece sunt toleranți la secetă și au o aromă atrăgătoare.

Cireșele de pământ sunt originare din America Centrală și de Sud și aparțin unui grup de plante cunoscute drept culturi orfane. Sunt cultivate ca și culturi mici, la nivel regional, sau pentru subzistență. Culturile orfane se întâlnesc rareori în agricultura tradițională, din cauza unor limitări, cum ar fi o durată scăzută de depozitare sau productivitate scăzută.

Îmbunătățirea acestor plante pentru producția pe scară largă prin reproducere este o investiție uriașă de timp și bani, spune Lippman. Poate dura de la un deceniu la mii de ani pentru a domestici o cultură din sălbăticie. Cercetătorii și producătorii trebuie să-și dea seama de genetica plantelor, pentru a le putea adapta adaptările și cum să o cultive.