Agri-Cultura viitorului va fi ecologică!

Inter-Bio, cu suportul USH Pro Business, a participat la sfârșitul lunii mai a.c. la cea de-a 7-a ediție RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum, un eveniment profesional și de business dedicat marilor fermieri, investitori și lideri din agricultură, producătorilor și procesatorilor, care abordează întregul lanț valoric agroalimentar.

Sub denumirea simbolică “Agri Cultura”, manifestarea s-a dorit, prin mesajul „agri-cultura”, să atragă atenția asupra aspectelor culturale, educaționale prin care va asigura o transformare mai accelerată a acestei activități.

Deși dedicată celor pentru care agricultura este mai mult decât o afacere, la manifestare au fost mai puțin prezenți micii agricultori, iar unul din modelele de viitor, respectiv agricultura organică, ecologică, a fost puțin atins.

„Am observat puține dezbateri privind agricultura ecologică și rolul ei în transformarea agriculturii, precum și lipsa prezentărilor unor experiențe și cazuri de succes în domeniu. Aderența la concept, în cadrul prezentărilor și dezbaterilor, a fost sesizabil mai mare din partea micilor fermieri și ai unor tineri entuziaști. De asemenea, nu am văzut persoane reprezentative și experți din Ministerul Agriculturii care să ne vorbească de rolul planului național de agricultura ecologică. Sperăm ca dezbaterile să fie mai consistente la edițiile viitoare”, a declarat Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business.

Inter-Bio este o prezență activă în domeniile agroecologiei, agriculturii organice, digitalizării și internaționalizării în agricultură și industria alimentară prin 4 proiecte europene în care implică consorțiul de clustere Inter-Bio, în care suntem deschiși la parteneriate cu mediul de afaceri.