Agora Vitis 2024 – Legături de viță nobilă!

Compania Syngenta a organizat evenimentul anual Agora Vitis 2024 dedicat viticulturii și viticultorilor din România – Legături de viță nobilă.” Agora Vitis – în limba greacă se traduce prin adunarea viticultorilor.

Manifestarea reprezintă o abordare nouă care îmbină expertiza tehnică și oporțiunitățile comerciale, dar și promovarea vinurilor românești pe platforma ”Toți pentru vin.ro”. Invitații au avut oportunitatea să descopere noile inovații din viticultură, în ideea de a explora legăturile de viță nobilă din produsele Syngenta.

Deschiderea Agora Vitis 2024 i-a revenit Directorului General al companiei Iulian Ciobanu, iar rolul de moderator lui Marius Drăgoi – Marketing Manager Culturi Speciale și Legumicultură România și Moldova.

Evenimentul a cuprins două paneluri de prezentări. Prima parte, intitulată „Tradițiile pe care le-am moștenit”, i-a avut ca vorbitori pe Iulia Nicola – Director Marketing Regiunea Black Sea, care a adus în discuție platforma de comerț online destinată achiziției de produse și servicii Syngenta.

Emil Nedelcu – Director Național de Vânzări, a prezentat echipa de Culturi Speciale și Legumicultură, condusă de Iulian Zafiu – Manager Clienți Cheie Culturi Speciale și Legumicultură România și Moldova, care la rândul lui a detaliat portofoliul de produse.

Simon Arnsek – Manager Tehnic Combaterea Bolilor Regiunea Europa, a evidențiat eficacitatea produsului Ridomil Gold Combi, un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă folosit pentru tratarea manei în culturile de Viță de vie.

Mihaela Dogaru – Director Omologări România & Lider ZFT Europa Centrală, care a purtat un autentic costum național, a vorbit despre comparația dintre substanțele de bază și cele convenționale.

Al doilea panel i-a avut ca speakeri pe Iosip Razov – Expert Tehnic Biocontrol Regiunea Europa, a anuțat lansarea noului produs Ravibis, evidențiind caracteristicile tehnice ale acestuia.

Michelle Galeazzi – Coordonator Tehnic Global pentru Produse Biologice, a arătat cum se utilizează corect produsul Taegro, un fungicid biologic de origine naturală pentru botrytis, mană și făinare, indicat pentru protejarea viței de vie și a culturilor de legume.

Andreea Caimac – Marketing Manager Culturi Horticole Europa de Sud-Est, împreună cu Marieta Larion – Reprezentant Vanzări Culturi Speciale si Legumicultura regiunea Nord-Est, au vorbit despre eficiența produsului Isabion la vița de vie, amintind că acesta este un biostimulator care crește randamentul și îmbunătățește calitatea producției. În cadrul prezentării produsului Isabion, cei prezenți au urmărit și un testimonial live.

Concluziile au fost trase de moderatorul Marius Drăgoi, care le-a mulțumit invitaților și i-a rugat să participe la o degustare de vin și la cină.

Redactorul Business Press Agricol prezent la eveniment va veni în timp util cu informații legate de subiectele abordate.