„Albina – constructor ce nu are nevoie de brevet”!

Domnul Tița Florin, din localitatea Pietrari, jud. Vâlcea, deţine o stupină cu un număr de 75 familii de albine, pentru care își dedică o mare parte din timpul său și o face cu dăruire și multă pasiune.

Este organizat ca persoană fizică autorizată, a accesat fonduri europene pentru a-și dota stupina cu două pavilioane modern echipate, cu dispozitive moderne de extras mierea din faguri.

Se deplasează cu albinele în pastoral, iar anul acesta datorită deplasării stupilor în zona Novaci, pe Transalpina, şi-a dorit înregistrarea produselor obținute în zona montană, ca fiind produse cu înaltă calitate și puritate, motiv pentru care a solicitat și a obţinut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”.

Conform Deciziei nr. 366/15.10.2020 eliberată de Agenția Națională a Zonei Montane, mierea de salcâm și mierea polifloră de la stupina „Cosmin și Cosmina” au obţinut dreptul de utilizare a mențiunii.

Mierea obținută în zona de munte prezintă un plus de atractivitate pentru consumatori, un gust plăcut și o calitate aparte.

c
b

ShareAlte articole