“Am convingerea că totul în viață se întâmplă cu un motiv!”

Mesajul Ramonei Lăpădătescu – Managing Partner AliRa Recruitment

Ca orice specialist în Resurse Umane, am avut ocazia de-a lungul carierei să explorez aproape toate laturile domeniului și am simțit că zona de recrutare și selecție de personal, este cea pe care o voi dezvolta cu precădere, lucru care de altfel se întâmplă de peste 7 ani în agribusiness în formula deja consacrată AliRa Recruitment.

Parcursul meu profesional în agribusiness a început în anul 2015 când am intrat într-o industrie despre care nu știam nimic la început și care s-a dovedit atât de dinamică, captivantă și ofertantă din toate punctele de vedere.

Anul 2016 a fost cel în care am făcut saltul în zona de antreprenoriat alături de colega și partenera mea, Alina Dobra și consider că acela a fost momentul decisiv al carierei mele, deși ca orice început nu a fost ușor, dar m-am lăsat condusă de instinct, optimism și încredere în forțele proprii.

Ca filosofie de business în afacerea pe care o derulam, am considerat mereu ca atunci când pui pe prim-plan seriozitatea, autenticitatea și implicarea în fiecare proiect, se dezvoltă relații armonioase și parteneriate de durată.

Cu toții suntem martori la schimbări și provocări continue în agricultură, indiferent că vorbim despre schimbări climatice, crize economice sau lipsa acută de specialiști, toate acestea ne fac conștiente de necesitatea adaptării proceselor de recrutare la nevoile actuale, de rolul nostru de consultant activ în găsirea celor mai potrivite soluții în ceea ce privește selecția și recrutarea de personal în agribusiness.

Eu personal, nu am o rețetă de succes în carieră, nu am urmărit în general succesul, dar am avut mereu deschise ferestrele intuiției, perseverenței, comunicării, învățării și aș mai putea adăuga convingerea că totul în viață se întâmplă cu un motiv și nu întotdeauna atunci când vrem noi.

Ca în fiecare an, ziua de 8 Martie, este un prilej de a ne pune pe noi femeile în lumina reflectoarelor deși activitatea și implicarea noastră în mediul de business sunt vizibile pe tot parcursul anului. Dar cu această ocazie profit și eu pentru a le transmite tuturor doamnelor și domnișoarelor care activează în acest domeniu să aibă mereu încredere în ele, să-și urmeze visele și să se bucure de o primăvară cu multe raze de soare și speranțe noi!