Aon Agri Risk Management – Analiza riscurilor în agricultură și strategii avansate pentru o gestiune eficientă!

Astăzi, 14 mai, la Crowne Plaza București, a avut loc Conferința Națională de Gestiune a Riscurilor Agricole, Aon Agri Risk Management.

Printre speakerii evenimentului s-au numărat Eugen Anicescu, CEO Aon România, Cerasela Tudor, expert senior al diviziei „Agriculture” din cadrul Aon, reprezentanți ai unor consultanți și asiguratori de top din agribusiness, precum AgXecutive, Agra Asigurări, Munich New și Descartes, în dialog cu reprezentanți ale celor mai importante asociații și cooperative de agricultori și fermieri.

” În ultimii ani fermierii au avut de înfruntat multiple provocări, precum creșterea prețurilor la fertilizatori, carburanți, volatilitatea prețurilor de valorificare a recoltei, lipsa politicilor agricole, dificultățile în obținerea fondurilor necesare pentru investiții în echipamente și tehnologie, finanțarea, dar și fenomenele meteo extreme, care provoacă daune semnificative în agricultură. Seceta, grindina, inundațiile și furtunile afectează în fiecare an culturile producând daune majore și pun în pericol stabilitatea întregii industrii agricole. În contextul agricol actual, gestionarea riscurilor devine o veritabilă provocare pentru fermieri. Nevoia de soluții inovatoare și eficiente este mai stringentă ca niciodată. În dialog cu principalii stakeholderi, ne propunem să identificăm aceste riscuri și să dezvoltăm soluții adaptate, menite să sprijine reziliența și stabilitatea sectorului agricol românesc”, a afirmat Eugen Anicescu, CEO Aon România.

Evenimentul Aon Agri Risk Management: Conferința Națională de Gestiune a Riscurilor Agricole şi-a propus să identifice riscurile cu care se confruntă fermierii din România, oferind în același timp soluții inovatoare și eficiente pentru gestionarea acestora.

Mai multe detalii în ediția tipărită a revistei. Redactorul Cotidianul Agricol, participant la eveniment, va consemna detalii importante din cadrul conferinței.