Apicultorul Veress Csaba din Gheorgheni, județul Harghita, a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan” !

Apicultorul Veress Csaba din Gheorgheni, județul Harghita, a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan” conform deciziei nr. 360/12.10.2020, emisă de către Agenția Națională a Zonei Montane.

Pe lângă activitatea de silvicultor, începând cu anul 1985, Veress Csaba a pus bazele unei stupine care număra doar două familii de albine. Amplasată la poalele munților Giurgeu, stupina și-a mărit efectivul la 30 de familii de albine fiind atent supravegheate și îngrijite. Experiența în domeniul silvic se reflectă în produsul de calitate obținut: miere polifloră de munte. Nu dorește să-și mărească numărul de familii de albine pe care le deține în prezent, atenția și timpul de care dispune acoperă perfect această activitate.

Flora Munților Giurgeu din care albinele culeg nectarul este formată în mare parte din plante nelemnoase, erbacee. Dintre acestea, cele mai numeroase sunt ierburile ce alcătuiesc pajiști și pășuni întinse, împodobite cu flori colorate și adesea plăcut mirositoare, care dau caracterul dominant al vegetației.

Să nu uităm că florile munților nu sunt nicăieri mai frumoase decât acolo unde le-a așezat natura, iar un produs de calitate, nicăieri mai bun decât acolo unde aerul este lipsit de poluare.