APROZAME se poate aplică târziu, chiar și pe solul înghețat

Secialiştii ALCEDO recomandă pentru cultura de rapiţă erbicidul APROZAME care poate combate atât buruienile dicotiledonate anuale, cât și câteva monocotiledonate anuale.

Dacă am avut o toamnă secetoasă, așa cum a fost și anul acesta, și nu am putut aplica erbicide înainte sau imediat după semănat, soluția este erbicidul APROZAME (propizamid 400 g/l), care se aplică mai tărziu, după răsărirea culturii de rapiţă. , unele chiar greu de combătut, așa cum sunt ovăzul sălbatic, obsiga, Vulpia spp., etc. Erbicidul se poate aplica și mai tărziu, în perioadele reci, persistența acțiunii erbicidului fiind favorizată și prelungită de condițiile reci din sol.

Erbicidul se poate aplica din stadiul de 4 frunze (BBCH 14) până în stadiul 8 frunze (BBCH 18). Erbicidul este recomandat în aplicarea timpurie pentru o combatere mai eficientă, însă și în perioadele reci asigură o eficacitate ridicată în combaterea buruienilor foarte sensibile, până în primăvara. APROZAME poate fi folosit pe solul înghețat, fară probleme pentru cultură.

De asemenea, acolo unde s-a aplicat APROZAME, în anul următor nu mai sunt probleme cu buruieni că ovăzul sălbatic, obsiga, Vulpia spp., la cultura de grâu, dacă acesta urmează în rotație după rapiță. Doza recomandată este de 1,875 l/ha.