Brânza de Mihăileşti-Regina Buzăului

„Unirea Studenţilor” responsabilă de proiectul “Brânza de Mihăileşti-Regina Buzăului”, produs tradiţional românesc din zona Buzăului, a fost formată din: Anastasia Fiştic, Geanina Pascu, Georgiana Enache, Daniela Drăgulin, Andra Bucur, Robert Dima, Liana Roşioru, Roxana Marin, Alexandra Vasilescu, Ana Maria Bălan.

„Prin prezentarea acestui proiect ne-am propus să demonstrăm ce înseamnă gustul adevărat al brânzei de vacă folosind laptele din propria fermă. Primăvara şi vara, văcuţele noastre bălţate pasc în libertate iarbă şi mirodenii. Lactatele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, ele reprezentând principala sursă de calciu şi un factor important de nutriţie în menţinerea calităţii vieţii. Brânza de Mihăileşti-Regina Buzăului este gustarea ideală ce păstrează gustul natural al produselor proaspete de ţară. Ne-am gândit să compunem şi câteva versuri care să vă convingă de calităţile acestui produs tradiţional, autentic, natural şi extrem de hrănitor. Nu gândi nimic de rău/ Despre brânza de Buzău,/ Îndrăzneşte să serveşti/ Brânza de Mihăileşti!/ Ca la ferma lui Ivaşcu,/ Brânză bună n-ai să vezi,/ Haide , la o bucăţică/ Ca să nu mai salivezi!/ Nu gândi: Mare scofală…/Mare brânză…Zic şi eu/ Este bio,naturală, Martor este Dumnezeu”, a subliniat în prezentarea proiectului Geanina Pascu, liderul echipei „Unirea Studenţilor”.