Atenție la buruienile din culturile de rapiță!

Odată cu răsărirea culturii de rapiță, își fac apariția și buruienile graminee, în special cele anuale, inclusiv samulastra de cereale păioase. Știm cu toții că buruienile sunt mai “lacome” în ceea ce privește consumul de apă, ele supraviețuind chiar și în condiții mai vitrege.

În această toamnă, când apa este și așa foarte puțină în sol, dacă mai apar și buruienile, dar și samulastra de cereale păioase, plantele de cultură ar fi într-un mare pericol. Deci ce putem face? Trebuie să aplicăm un erbicid graminicid, așa cum este RANGO, în doză de 0.75 l/ha pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale (inclusiv samulastra cerealelor) și în doză de 1.5 l/ha pentru combaterea costreiului din rizomi (Sorghum halepense).

Pentru mai multe informații despre oferta noastră, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO