Bucurați-vă de un control eficient al buruienilor, bolilor și dăunătorilor cu pachetele OMNERA® și GRANSTAR®SUPER de la FMC!

Special concepute pentru a obține culturi de cereale păioase curate și sănătoase, cele două pachete sunt disponibile acum la prețuri promoționale, cu un avantaj comercial de 10%, respectiv 13% față de produsele individuale.

Pachetele OMNERA® și GRANSTAR®SUPER asigură un control eficient al buruienilor, bolilor și dăunătorilor care ar putea pune în pericol buna dezvoltare a culturii de cereale păioase. Formate dintr-un erbicid, un fungicid și un insecticid, cele două pachete au fost special concepute pentru fermierii care își doresc să obțină recolte bogate și sănătoase la costuri avantajoase.

OMNERA® este un erbicid selectiv pentru combaterea în post-emergenţă a buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase de toamnă și primăvară: grâu, orz, orzoaică, secară și triticale.

Sinergismul şi compensarea reciprocă a celor trei substanțe active (fluroxypyr 135 g/l + thifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l) asigură combaterea unui spectru larg de buruieni dicotile anuale și perene.

 Produsul oferă o fereastră largă de aplicare: din stadiul de 2 frunze ale culturii, până la apariția frunzei standard, fără restricţii pentru culturile care urmează în rotaţie la 4 luni de la aplicare.

Erbicidul este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă şi inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor la plantele sensibile.

Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, însă simptomele devin vizibile după 5-10 zile de la aplicare.  Distrugerea completă a buruienilor sensibile se produce după 15 – 25 zile.

 Buruienile mai puţin sensibile, sau aflate într-un stadiu mai avansat de creştere, nu sunt combătute complet, dar nu mai cresc şi nu concurează cultura pentru substanţe nutritive şi apă.

 OMNERA® este foarte eficace când este aplicat pe buruieni mici aflate în faza de creştere activă (2 – 6 frunze). Gradul şi durata controlului pot depinde de spectrul de buruieni şi gradul de infestare, mărimea buruienilor la momentul aplicării, tehnologia aplicată şi condiţiile de mediu din timpul tratamentului şi după tratament. Produsul poate fi folosit cu succes la temperaturi de peste 5° C.

GRANSTAR® SUPER este un erbicid care combate un spectru larg de buruieni cu frunză lată inclusiv cele problemă şi reduce sursa de îmburuienare pentru culturile ce urmează în rotaţie. Spectrul de combatere acoperă peste 70 specii de buruieni.

Formularea „granule solubile” îmbunătăţeşte dispersia substanţei active în soluţia de stropit, reduce reziduurile de pe pereţii rezervorului şi numărul de spălări.

Curăţă terenul pentru culturile următoare din cadrul rotaţiei (cartof, sfeclă sau floarea-soarelui) la care combaterea buruienilor cu frunză lată este dificilă şi fără restricţii pentru culturile care urmează în rotaţie (rapiţă, culturi succesive de porumb şi soia).

GRANSTAR® SUPER este un erbicid sistemic selectiv, absorbit prin frunze dar şi prin rădăcini şi acţionează asupra buruienilor inhibând diviziunea celulară în rădăcini, în vârfurile de creştere şi mugurii axiali, oprind creşterea şi dezvoltarea acestora în câteva ore de la aplicare. După câteva zile de la tratament, buruienile se îngălbenesc sau înroşesc, se necrozează şi mor în 2-3 săptămâni de la aplicare.