Când alegi tomate cu toleranță la virusul petelor de bronz (TSWV) e simplu să ai parte de cele mai reușite culturi!

Virusul petelor de bronz (TSWV) reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă legumicultorii. În portofoliul Syngenta pot fi regăsite mai multe produse ce au toleranță la virusul petelor de bronz:

  

Ciciu F1 este un tomată timpurie cu creștere nedeterminată, recomandată pentru cultivare în spații protejate. Datorită toleranței ridicate pe care o are la virusul petelor de bronz (TSWV), Ciciu se pretează foarte bine ciclului 2 de cultură. Fructele au greutate medie de 180 – 200 de grame, sunt uniforme, cu fermitate medie și gust foarte bun, iar culoarea este roșu intens.

Tomatele Ciciu F1 se remarcă prin legare constantă oferind producții ridicate ceea ce asigură profitul legumicultorilor. Vigoarea plantelor este medie și densitatea recomandată pentru plantare este de 2,8 – 3,5 plante/m2.Pe langă toleranța ridicată la virusul petelor de bronz, Ciciu prezintă toleranță și la pătarea cafenie, uscarea și ofilirea vasculară, la virusul mozaicului tomatelor și la nematozi.

Sandoline F1 este cea mai vândută tomată cu creștere nedeterminată din portofoliul Syngenta, cu performanțe dovedite de-a lungul anilor; Este recomandată pentru toate ciclurile de producție, atât pentru cultivare în spații protejate, cât și în câmp, palisat. Plantele sale sunt puternice, asigurând o foarte bună legare a fructelor.

Se remarcă printr-o timpurietate deosebită, asigurând producții mari și constante. Fructele sunt globulare, cu greutate medie de 180 – 200 de grame, gust foarte bun și culoare roșu intens, strălucitor.  În condiții de fertilizare superioară, greutatea fructului poate să depăsească usor 250 de grame, având un potențial mare de producție. În acelasi timp, se recomandă a nu se folosi îngrășăminte pe bază de azot la începutul perioadei de vegetație.

Sandoline F1 are un pachet complex de toleranțe, printre care toleranța la virusul petelor de bronz (TSWV), la virusul mozaicului tutunului, virusul mozaicului tomatelor, la ofilirea și uscarea vasculară, la pătarea cafenie, precum și la nematozi.

Bacalar F1 este o tomată prunișoară, cu creștere nedeterminată, recomandată pentru cultivare pe toate ciclurile de producție; Prezintă toleranță ridicată la virusul petelor de bronz (TSWV) fiind astfel excelentă pentru cultivare pe ciclul 2 de cultură.

Fructele au o greutate medie de 150 – 160 de grame, sunt uniforme și nu prezintă umeri verzi. Planta este echilibrată vegetativ – generativ, cu vigoare medie spre mare.

Bacalar F1 oferă siguranță culturii de tomate datorită complexului de toleranțe ridicate la ofilirea vasculară, la uscarea vasculară, la pătarea cenușie a frunzelor, la nematozi, la virusul mozaicului tutunului și tomatelor, precum și la virusul petelor de bronz.