Caravana națională a simpozioanelor BASF a ajuns la Alexandria!

Caravana națională a simpozioanelor BASF a pornit la început de an, iar fermierii din toată țara au fost invitați să participe la evenimentele zonale, unde echipa de specialiști a prezentat noul portofoliu.

Fermierii din Alexandria și zonele adiacente s-au întâlnit cu echipa BASF astăzi, 24 ianuarie, la Edma Hotel. Deschiderea evenimentului i-a revenit directorului general Mario Tomsic.

Ulterior, Silviu Roșca, manager pentru cereale, porumb și sfeclă de zahăr, a dezvoltat subiectul privind tehnogia XR, cu cele două[ componente: XR STAR și XR CARE.

În cadrul simpozioanelor, specialiștii BASF au prezentat pe larg noutățile companiei, au făcut demonstrații și au arătat în ce constă frumusețea tehnologiilor revoluționare precum XR.

Tehnologia XR are două variante, XR Star și XR Care, formate din produse diferite. Fiecare oferă și beneficii specifice, în funcție de nevoile din fermă.

Liviu Chira, Crop manager pentru culturi oleaginoase, a prezentat noutățile pentru cultura de floarea soarelui: Arhitect®, regulatorul de creștere cu acțiune fungicidă. Este primul produs de acest gen pentru cultura de floarea-soarelui. Acesta are o serie de avantaje pentru cultură, remarcându-se în special prin contribuția la creșterea sporului de producție cu 20-25%, rezistența la polignire și condiții de stres sau secetă, precum și prin dezvoltarea sistemului radicular și creșterea perioadei de vegetație. Liviu Chira a prezentat și tehnologia imazamox, dar și ofertele comerciale pentru cultura de floarea-soarelui.

Ultima prezentare a vizat erbicidarea în toamnă a cerealelor paioase și lansarea erbicidului Pontos®, despre care a vorbit Silviu Roșca, evidențiind faptul că este cel mai nou produs creat de BASF. Pontos® este un erbicid cu aplicare în toamnă pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate. Produsul este omologat pentru utilizare la culturile de grâu de toamnă și orz de toamnă.

După prezentarea noilor tehnologii și produse ale companiei, dar și a soluțiilor digitale pentru agricultură, fermierii prezenți au putut vedea și campaniile promoționale BASF pentru grâu și floarea-soarelui, valabile în 2023.

Oferta pentru cereale cuprinde o serie de pachete promoționale de tip cashback, la achiziția pachetelor fungicide, sau a celor mixte, formate din fungicid și erbicid. Spre bucuria celor prezenți, de această ofertă beneficiază și produsele ce alcătuiesc tehnologia XR de la BASF.

”Ne propunem ca în acest an să ducem protecția plantelor la un alt nivel, de aceea am dorit să oferim fermierilor nu doar un simplu simpozion, ci un congres de înfrumusețare a culturilor. Așa cum o persoană care se îngrijește și are grija de pielea și de părul său este strălucitoare, la fel și o cultura îngrijită și protejată radiază de frumusețe. Sperăm ca, prin participarea lor la acest congres de înfrumusețare a culturilor, fermierii să găsească cele mai potrivite soluții pentru culturi mai frumoase și mai profitabile”, a declarat Andreea Butaru, Marketing Manager BASF Agricultural Solutions România.