Castravetele amar, o nouă cultură în România

Castravetele amar este o plantă ce seamănă cu castravetele, care are cerințe particulare cu privire la factorii de mediu, dar care poate aduce profituri mult mai mari decât cultura de castravete clasic, românesc.

Culturile de castravete amar nu rezistă bine la temperaturi mai mici de 3 grade Celsius și se dezvoltă cel mai bine la temperaturi cuprinse între 22 și 30 de grade, motiv pentru care, în țara noastră castravetele amar poate fi cultivat doar în spații protejate. Are cerințe mari de apă și este recomandat ca solul să fie menținut în permanență reavăn. Răsadurile se plantează la distanță de 15 cm între rânduri și 40 de cm între plante, iar printre lucrările necesare se numără fertilizarea, palisarea, copilitul, îndepărtarea manuală a buruienilor.

Printre bolile castravetelui amar se numără mana, făinarea, ofilirea vasculara. În ceea ce privește dăunătorii, trebuie amintiți coropișnița, musculița albă, musca minieră, acarienii, afidele, limaxul cenușiu, viermii sârmă. Se impun tratamente fitosanitare pentru a preveni atacul acestora

Sursa: Basf Divizia Agro

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*