Ce erbicide aplicăm în preemergenta pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale din semințe, dar și a unora dicotiledonate, din culturile de porumb și floarea soarelui?

Pentru a înregistra o eficacitate cât mai ridicată în combaterea buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui, pot fi aplicate mai multe tratamente, în funcție de speciile de buruieni existente și de dominantă acestora. Primul tratament, aplicat imediat după semănat, în preemergență, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa) din semințe, dar și unele dicotiledonate.

Ce erbicide puteți alege pentru această fază?

TENDER asigură combaterea superioară și de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunza lată. Aplicat în doză de 1-1,5 l/ha, imediat după semănat în condiții de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din sămânță) și unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus) din culturile de porumb și floarea soarelui.

SILBA este un erbicid selectiv ce acționează împotriva majorității buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. Aplicat preemergent, în doză de 4-5 l/ha, combate buruienile anuale, exclusiv dicotiledonate rezistente (muștar sălbatic, ridiche sălbatică, cornuți) din culturile de porumb. De asemenea, combate buruienile anuale (excepție: cornuți, zârnă, muștar sălbatic) din culturile de floarea soarelui, doza omologată fiind de 3,5-4 l/ha.

Atenție! SILBA nu se aplică pe o cultură de floarea soarelui în curs de răsărire sau răsărită, ci numai în intervalul semănat – răsărit, cât mai aproape de momentul semănatului. Pentru o buna eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie să fie bine pregătit, fară bulgari și cu o umiditate suficienta în sol.

Pentru prețuri avantajoase, consultați capitolul de PACHETE ISCUSITE disponibil în CATALOGUL ALCEDO începând cu pagina 243 și luați legătură cu reprezentanții ALCEDO din zona dvs.

Catalogul este disponibil online aici: https://alcedo.ro/noul-catalog/ Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO