“Combinând competențele cu efortul și pasiunea pentru agricultură poți construi o carieră plină de satisfacții!”

Interviu cu Alina Andrei, Marketing Manager Saaten Union România

Cum s-a derulat evoluția dumneavoastră profesională în agribusiness?

Călătoria mea în agribusiness a început acum aproape două decenii cu o bază solidă în studiile agricole din timpul anilor de facultate. Studiile în domeniu și specializarea în protecția plantelor mi-au oferit o înțelegere a principiilor atât tehnice cât și economice care stau la baza agriculturii. Pe lângă educația formală și certificările, am căutat în mod activ mentorat de la profesioniști experimentați în agribusiness. A învăța din experiențele lor și a obține informații despre strategiile de succes a fost de neprețuit în modelarea traiectoriei mele în carieră. Dezvoltarea mea profesională în agribusiness este o combinație de educație, experiență practică, învățare continuă și creare de oportunități. Natura dinamică a agriculturii necesită un angajament de a rămâne la curent cu cele mai recente tehnologii și practici, construind în același timp o rețea solidă în cadrul comunității din agribusiness.

Care sunt elementele motivaționale în cariera dumneavoastră și care este filosofia de business după care vă ghidați?

În esență, filosofia mea de business are ca principii integrarea armonioasă a pasiunii, inovației, sustenabilității, colaborării și angajamentului față de calitate și îmbunătățire continuă. Dorința constantă de a explora tehnologii inovatoare și adoptarea progreselor în agricultură mă motivează, deoarece duc la o eficiență sporită și la rezultate mai bune. Aceste elemente îmi ghidează colectiv deciziile și acțiunile de zi cu zi.

Cât de solicitantă și provocatoare este activitatea în agribusiness?

Agribusiness-ul este atât solicitant, cât și provocator, necesitând o combinație de reziliență, adaptabilitate și o abordare proactivă pentru a putea face față complexității domeniului. Deși provocările sunt semnificative, potențialul de a avea un impact pozitiv în fermă asupra profitabilitații și a durabilității mediului fac acest domeniu să fie plin de satisfacții.

Ce sfaturi le oferiţi tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Succesul este o călătorie, iar calea fiecăruia este unică. Combinând competențele cu efortul și pasiunea pentru agricultură poți construi o carieră plină de satisfacții. Dacă ar fi să ofer sfaturi tinerelor care aspiră la o carieră de succes, mai ales într-un domeniu precum agribusiness-ul, ar cuprinde diverse aspecte ale dezvoltării personale și profesionale. Deși dedicarea pentru carieră este importantă, a avea grijă de bunăstarea ta este la fel de crucială pentru succesul și împlinirea pe termen lung. Cultivă-ți pasiunea și aliniază-ți cariera cu un scop. A avea un interes real pentru ceea ce faci, îți va stimula motivația și va contribui la o carieră de succes.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj femeilor din agricultură.

Le doresc tuturor femeilor din agricultură o primăvară plină de satisfacții și amintiți-vă că prezența noastră nu este doar o contribuție, ci o transformare a lumii agricole, mai incluzivă și mai durabilă.