Compania Nufarm oferă şi în această primăvară, soluţii eficiente de protecţie a culturilor agricole!

Specialiștii companiei Nufarm recomandă fermierilor produse și tehnologii de protecţie a culturilor agricole: : Isomexx (pachet Mystic Star), Saracen Max, Sword, Tazer, Optimus, Fusilade Forte, Gazelle, Zamir și Starship.

S-au evidentiat avantajele folosirii pachetelor pentru cultura de porumb: Starship (Max și Top) si Nagano Ace.

Isomexx 20 WG este un erbicid sulfonilureic selectiv cu acțiune sistemică cu aplicare postemergentă pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene

Pachetul Mystic Star de fungicide,include: 5 L Mystic Gold + 5 L Tazer 250 SC, pentru 10 ha grâu, orz, rapiță.

Saracen Max este un erbicid sistemic recomandat pentru controlul buruienilor anuale cu frunza lată, la grâu, orz, secară, triticale și ovăz, semanate atât toamna cât și primăvară. Erbicidul complex ce conține tribenuron metil și florasulam, ambele fiind substanțe active cu acțiune sistemică. Saracen Max este foarte flexibil și cu fereastră largă de aplicare (BBCH12-39) care controlează un spectru foarte mare de buruieni cu frunză lată.

SWORD 240 EC este un erbicid pentru combaterea buruienilor monodicotiledonate din culturile de grâu, secară şi triticale. Produsul inhibă creşterea buruienilor în maxim 48 de ore de la aplicare. El combate buruienile  problemă: ovăz sălbatic (Avena fatua), hiruşor (Poa annua), coada vulpii (Alopecurus myosuroides),  raigras (Lolium spp.), meiul canarilor (Phalaris canariensis). La cultura de grâu poate fi aplicat până la începerea fazei de burduf.

Tazer 250 SC este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă asupra agenților patogeni. În scopul de a preveni fenomenul de rezistență, produsul Tazer 250 SC se utilizează doar preventiv.

Optimus 175 EC este folosit ca regulator de creștere la culturile de cereale de toamnă (grâu,orz, secară, triticale). Este recomandat ca aplicarea tratamentului să nu se facă înainte sau după îngheț, sau dacă temperaturile din timpul zilei sunt prea ridicate. Optimus 175 EC este compatibil cu alte produse în tank-mix (fungicide, erbicide, adjuvanți). Se aplică un singur tratament cu Optimus 175 EC pe o perioadă de vegetație.

Fusilade Forte este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene dintr-un număr mare de culture.

Gazelle, cu un conţinut de 200g/kg acetamiprid este un insecticid cu acţiune rapidă, dar şi cu sistemicitate ridicată, pentru combaterea cu succes a unui număr mare de dăunători prezenţi în culturile agricole. Imediat ce a fost ingerată, substanţa activă afectează sistemul nervos al insectei căreia îi produce în prima fază convulsii, apoi paralizie şi, în final, moartea la scurt timp după ingerare. Un mare avantaj al lui Gazelle este acela că produsul nu este influenţat de temperatura ridicată a mediului ambiant din momentul aplicării tratamentului, comparativ cu alte insecticide din grupa piretroizilor.  Insecticid sistemic, Gazelle are o lungă perioadă de acţiune, conferind protecţie de lungă durată culturilor, dar şi toxicitate redusă, atât pentru mediu cât şi pentru om. Nu este recomandată aplicarea insecticidului în perioada înfloririi culturilor melifere.

Zamir 40 EW este un fungicid complex sistemic pentru combaterea bolilor foliare la cereale şi a bolilor la rapiţă şi floarea soarelui.

Starship 100 SC este un erbicid pre și postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și al unor monocotiledonate din cultura de porumb.