Companiile partenere la Ziua Porumbului 2020 de la Orezu şi-au prezentat cartea de vizită şi noutăţile din portofoliul comercial

KWS Semințe la Ziua Porumbului

Primul stand vizitat a fost al companiei KWS SemințeTomel Petrache, directorul de marketing, a punctat că hibrizii cu care KWS a participat la testele pentru Ziua Porumbului au fost creaţi în România, de cercetători români. Investițiile de peste 6 milioane de euro în modernizarea stației de seminţe de la Siliștea, jud. Brăila, demonstrează încă o dată implicarea foarte serioasă a companiei germane și importanța pe care o acordă acestei zone a Europei.

“Suntem prezenți în această platformă cu şase hibrizi reprezentativi. KWS este singura companie multinațională care desfășoară un program complet de ameliorare la cultura porumbului pentru condițiile pedoclimatice de aici.  Programele de cercetare necesită investiții nu doar în procesele de ameliorare propriu-zise, ci și în pregătirea continuă a celor implicați. Cercetarea implică viziune, perseverență și seriozitate, astfel că roadele nu se culeg imediat, ci după o lungă perioadă de timp.

Compania KWS a lansat pe piaţă în ultimii trei ani hibrizii de porumb ClimaControl3 cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă, ce garantează producții stabile, dar şi pe cei din grupa de superperformanți PLUS4GRAIN, capabili de rezultate extraordinare în condiții de practici agricole de înaltă performanță și tehnologie intensivă. În practică, la recomandările specialiștilor noștri, fermierul va trebui să găsească un echilibru în cultivarea hibrizilor din ambele segmente. Riscul climatic trebuie luat în considerare.

zp kws

Așadar, portofoliul dezvoltat oferă soluții fiecărei ferme, în funcție de specificul pedoclimatic, tehnologic sau investițional. Aşa cum îmi place să spun, agricultura nu se măsoară în hectare, ci în rentabilitate pe unitatea de suprafață. Rentabilitatea este dată în primul rând de performanță. Gândirea antreprenorială trebuie să facă parte din analiza fermierului.

Oferta noastră îmbracă această componentă genetică cu un produs de protecție a seminței. INITIO, concept lansat în sezonul trecut, are în formula sa un produs antifungic pentru combaterea principalelor boli transmisibile prin sol și sămânță, un biostimulant cu Zn și Mn care să stimuleze procesele germinative de dezvoltare rapidă a rădăcinilor și asimilare optimizată a apei și a nutrienților. INITIO INSECT + este completat de un insecticid destinat combaterii dăunătorilor de sol, precum viermele sârma (Agriotes spp.) sau viermele vestic al rădăcinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera LeConte). Tratamentul seminţei este un pas crucial pentru a avea în cultură plante puternice și sănătoase. Ne asigurăm că semințele sunt protejate și susținute, iar prin tehnologia INITIO punem bazele uniformității la răsărire și a unei vigori de neegalat, în forță, a tinerelor plante, mai cu seamă în primăverile capricioase. În acest fel, fiecare sămânță are dreptul să devină o plantă, ceea ce face să fie îndeplinită una dintre cele mai importante condiții pentru a atinge productivități ridicate”, a spus reprezentantul KWS Semințe.